FRANCOIS

ENG - Hailing from Belgium, Francois' interest lies in the craft of letters. Self-taught artist, calligrapher, illustrator and graphic designer and you may know, he works mostly with his left-hand.

During his time in Vietnam Francois contributed to the village life with the local barber, motorbike wash and mobile dessert vendor receiving fresh new business signs. He also pimped the infamous Honda Dream II "Betsy", crafted a series of street-food graphics and collaborated with hipster cafe Ma Xó on their in-house signage.

///

VIE - Nghệ sĩ đến từ Bỉ, Francois quan tâm đến nghệ thuật của chữ viết. Là một nghệ sĩ tự học, người vẽ chữ, minh họa và thiết kế đồ họa, anh hầu như chỉ dùng tay trái.

Trong thời gian lưu trú tại Việt Nam, Fracois đã đóng góp cho những dân làng tại Hiên Vân  những tấm biển đầy tươi mới của mình cho cửa tiệm cắt tóc, rửa xe, gánh hàng rong. Anh cũng cho chiếc Honda Dream II một diện mạo mới với dòng chữ là tên của chiếc xe "Betsy", anh dành thời gian vẽ những hình họa đồ ăn đường phố và vẽ biển hiệu đặt trong quán cafe Ma Xó.

FRANCOIS TUSSEKI

based in Brussels
TYPOGRAPHY / PAINTING
Residency period:  October - November, 2019

Sống và làm việc tại Brussels
TYPOGRAPHY / VẼ
Thời gian lưu trú: Tháng 10 - 11 năm 2019

Link:
Francois' INSTA